Kunde: Frogner Boligeiendom

Oslojugend møter Korsmo

Frogner Boligeiendom tilbyr utleieenheter med høy standard og personlig service, og er samtidig svært opptatt av å ivareta bygårdenes originale arkitektoniske uttrykk. Som en tilsynelatende usynlig aktør uten en tydelig identitet, trengte de hjelp til å differensiere seg fra de andre utleieaktørene i markedet.

Mange av bygårdene har en lang historie og en uvurderlig kulturarv, som både eiere og forvaltere føler et ansvar for å ivareta. De fleste av disse bygårdene ble bygget på slutten av 1800-tallet, og bygningenes arkitektur representerer i hovedsak stilarter som historismen og jugend. 

Hver bygård har en unik historie som vi ønsker å fortelle, og i hver bolig er det rom for at nye kapitler skal skrives.

Etter et strategisk forarbeid, utviklet vi en ny visuell identitet for Frogner Boligeiendom. Her la vi la vekt på virksomhetens geografiske nedslagsfelt, bygårdenes arkitektur og de fantastiske freskene av Arne Korsmo*, som ble avdekket bak malingslagene under oppussingen av Bygdøy Allé 7. Dette resulterte i rette linjer, geometriske former og en rik fargepallett med tilknytning både til Korsmos fresker og nåtidens trendfarger. 

*Arne Korsmo (1900-1968) var en norsk arkitekt og en av de mest kjente frontfigurene for norsk funksjonalisme.

Neste: Kronen på verket i Drammens byutviklings-suksess Forrige: Laget av skipseiere, for skipseiere