Kunde: Billy Graham Foundation

Hvis Jesus var en rockestjerne…

...hadde han garantert ville opptre på Håpets festival. Arrangementet er skapt på et initiativ fra Billy Graham Evangelistic Association. I samarbeid med lokale kirker og kristne samfunn, ønsker organisasjonen å spre evangeliet om Jesus Kristus gjennom musikk.

Det var andre gang Håpets festival ble arrangert i Norge. Tusenvis av mennesker var samlet i musikkens ånd, med kjente gjester og preken fra Franklin Graham. Arrangementet var gratis, åpent for alle og ble arrangert som en todagers festival i Oslo Spektrum i november 2017.

Norge er et sekulært samfunn og folk er mer skeptiske til denne typen arrangementer enn i USA. En av grunnene til dette kan skyldes at norske medier elsker å slå opp saker om predikanter fra ulike religiøse samfunn som blir tatt for bedrageri. På den andre siden er det også her til lands mange som er på søken etter noe mer spirituelt i livene sine.

Det er også en kjent sak at vi nordmenn elsker å gå på musikkfestivaler. Med det kreative konseptet “Håpets festival — en himmelsk aften” brukte vi illustrasjoner i rocka cartoon-stil med alle typer karakterer for å understreke at arrangementet er for alle. Vi ønsket å ufarliggjøre budskapet og samtidig fange oppmerksomheten til et yngre publikum ved å skape visuelle løsninger med fellestrekk til musikkfestivaler. Kanalmiksen var en kombinasjon av utendørs og digitale medier som SoMe og Display.

Neste: Vannflasken over alle vannflasker Forrige: Brødet bakeren er sjalu på