Hjula varer helt til påske – minst

Covid-19, 27.03.20. For mange er det absolutt bråstopp. Enda flere trår tungt i motbakke. Og så er det de som parkerer sin relativt lett-rullende sykkel i garasjen i påvente av nyvasket asfalt og solskinn.

Del på: FacebookLinkedInTwitter

Bedriftene har nå mulighet til 2 dagers permitteringsvarsel. Er ikke det en soleklar beskjed om å se etter nye muligheter for å holde hjulene i gang så lenge man makter? De som faktisk bruker det mulighetsrommet de har og orker å tenke nytt, blir lagt merke til. Og kreativiteten og endringsviljen  smitter over på både kunder og samarbeidspartnere.

Jeg frykter at mange føre-var-tiltak lammer bedrifter og ansatte. I stedet for å mobilisere, permitteres det over en lav sko. Lenge før det «brenner på dass» lukker man døra og ser ulmebrannen ta kontroll over tunet.

Det skjer noe magisk. Teamfølelsen og relasjonene til kunder og samarbeidspartnere styrkes. Og ordet «purpose» blir mer levende enn noen gang.

Når styresmaktene maner til dugnad er vel det snakk om mer enn å isolere seg hjemme og granske redningspakkene som tilbys? Hensikten med dugnaden er å redde liv, ikke bare medisinsk, men bedrifters liv – arbeidsgivere og arbeidstakere, kunder, samarbeidspartnere og leverandører. Det krever omsorg, arbeidsmoral og kreativitet, samarbeidsvilje og endringsvilje. Akkurat det er ikke så lett å finne i nav-kø.

Jeg er skikkelig stolt av byrået jeg jobber i. At ledelsen har valgt å gønne på fremfor å demobilisere, gjør noe med teamet. Det skjer noe magisk. Teamfølelsen og relasjonene til kunder og samarbeidspartnere styrkes. Og ordet «purpose» blir mer levende enn noen gang.

Flere av våre oppdrag er nedskalert, stoppet eller satt på vent – og det er virkelig kritisk. Vi vet alle at permittering er høyst sannsynlig, men beskjeden er at vi jobber på så lenge det varer. Det skaper arbeidslyst og -vilje – og dét er sannsynligvis mer smittsomt enn Covid-19.

Men man blir ikke sengeliggende.