Kunde: Motor Gruppen

Lanseringskampanje for HONGQI E-HS9

Å lansere et ukjent kinesisk premium-bilmerke i Norge er vanskelig. Desto deiligere er det dermed når man lykkes!

Bakgrunn

Motor Gruppen skulle lansere HONGQI E-HS9 – markedets til nå største elbil – i Norge som første land utenfor Kina. Med utgangspunkt i et helt ukjent kinesisk bilmerke med «grand» design i et litt traust og fordomsfullt marked med stor konkurranse, ble det viktig å bygge et konsept som kunne romme hele bilen og dens fordeler. Det ble spesielt viktig å bygge emosjoner og assosiasjoner til bilen som understreket at HONGQI EHS-9 er en bil som passer ypperlig til norske forhold og bilkjøpere.

Strategi

Det norske landskapet er i likhet med E-HS9 «mye»: det er høye fosser, dype daler og store vidder. For å kunne integrere et kinesisk merke og samtidig skille oss ut fra generisk, norskversjonert bilreklame plasserte vi derfor HONGQI EHS-9 i storslått Vestlandsnatur. Dette ble også gjort for å understreke at bilen passer for norske bilkjøpere, er tilgjengelig nå, samt for å vise at leverandøren virkelig satser på det norske markedet.

Løsning

I reklamefilmen ser vi bilen kjøre gjennom dramatisk norsk landskap som underbygger noen av fordelene med den: Mer personlighet, mer kraft, mer plass, mer opplevelser, mer stillhet, mer trygghet … altså mer bil. Vi fikk vist frem mange av bilens viktige attributter og at den har gode kjøreegenskaper på både smale og svingete veier. 

Vi valgte å caste en aktiv barnefamilie for å demonstrere bruken av bilen og understreket på denne måten at bilen er en tilgjengelig premium elektrisk SUV – ikke bare for de med de aller største lommebøkene.

Konseptet "mer bil" landet i både merkevarebyggende filmer og taktiske uttak tilpasset flere kanaler.

Resultat

Vurdering økte fra 0 til 4% – hele 33% over målsetning! Salg av antall biler gikk langt forbi målsetningen. Resultatet var 2086 registrerte salg i 2022, mot 25 biler i 2021. Det plasserte HONGQI på en 3. plass av merker i totalmarkedet som økte med flest salg, med de etablerte merkene Volkswagen og BMW og på første og andre plass.

Neste: Alarmerende tankevekker Forrige: Sjokolademestere inntar Oslo