Kunde: Insignia

Insignia skal gi Norges beste bilopplevelse

Å få en bilkunde på kundelista er nesten alle byråmenneskers drøm. Når denne kunden attpåtil er forhandler av de fire britiske premium bilmerkene Jaguar, Land Rover, Aston Martin og Morgan — og samtidig vil gi sine kunder Norges beste bilopplevelse — er vi i Minnesota Agency veldig takknemlige for at denne drømmen gikk i oppfyllelse.

Bakgrunn

Insignia hadde utviklet ny strategi hos sitt tidligere byrå der de landet på at de skal levere Norges beste bilopplevelse. Denne strategien hadde blitt satt ut i live, og bilforhandleren var på jakt etter et nytt byrå som kunne hjelpe dem å iverksette deres nye strategiske posisjon.

Oppgave

Gjennomgå og pusse opp strategien og samtidig gi merkevaren et visuelt løft så deres egen identitet står i stil med de elegante, britiske bilmerkene de er forhandler for. Det nye visuelle uttrykket skulle også implementeres på nye nettsider — en prosess som allerede var satt i gang i samarbeid med digitalbyrået Dekode.

Løsning

Gjennom et grundig strategisk arbeid som inkluderte jevnlige workshops med et kjerneteam fra selskapet samt en heldags workshop med alle medarbeidere, kom vi i fellesskap frem til hvordan ny strategisk posisjon skulle implementeres i alle avdelinger. Samtidig la vi stor vekt på å skape engasjement blant alle medarbeidere ved å la de selv være med på å bestemme hvordan de skal kunne gi sine kunder Norges beste bilopplevelse i hverdagen.

Vi utviklet en ny merkevareidentitet med et klassisk uttrykk som tydelig signaliserer stolt leverandør av premium britiske bilmerker. Her vi har latt oss inspirere av britisk bilhistorie. Logotypen ble endret fra «car lettering style» — som i verste fall kunne forveksles med Opel Insignia — til en bestemt, stilsikker signatur som skal symbolisere eksklusivitet og forpliktelse. Union Jack-symbolet forsterker bilmerkenes opprinnelse.

British racing green ble valgt som hovedfarge med en sterk gul kontrastfarge — også hentet fra racingverdenen. 

Neste: Jakten på jentene Forrige: Toxic sh*t warriors