Kunde: NRC – Flykninghjelpen

Alarmerende tankevekker

Etter invasjonen av Ukraina er krigstrusselen nærmere enn på lenge. Men etter hvert som tiden går, blir vi nonchalante for nødsituasjoner og ødeleggelser i andre land.

Oppgave

Det er dessverre slik at krig og katastrofer er mindre viktig dess lenger unna de er. Etter invasjonen av Ukraina, var krigen med ett ikke så langt unna lenger. Men over tid blir vi litt numne når det gjelder nød og ødeleggelser i andre land. Vi trengte en liten påminnelse.

Strategi

I Ukraina går flyalarmen ofte, noen ganger flere ganger om dagen. Vi ville bruke flyalarmen og nødvarselet her hjemme som en katalysator for en kort og intensiv innsamlingsaksjon.

Ved å kjenne litt på kroppen, hva om det ikke var en øvelse, håpet vi alt folk skulle være litt ekstra mottagelige for å bidra til Flyktninghjelpens arbeid.

Ide

Flyktninghjelpen tente umiddelbart på ideen og tanken om å bruke denne dagen til å kjøre radiospotter både før og etter øvelsen. Det gjorde P4 og Sagveien Resort også. Alle bidro med sitt til det som endte opp som et spleiselag. I tillegg ble det produsert poster og videoer for sosiale medier. Alt ble skrudd sammen i rekordfart frem til onsdag 14. juni.

Fikk du med deg flyalarmen i dag? Hjemmet ditt står fortsatt. Du slipper å lete etter venner og familie. Det var en øvelse. Men i Ukraina og andre krigsherjete land er dette hverdagen, og behovet for hjelp er stort. Støtt Flyktninghjelpens arbeid for dem som trenger det mest.

Flyktninghjelpen er veldig fornøyde med engasjementet og budskapet traff blink. Det viser med all tydelighet at noen ganger er det sannhet i ordene «Timing is everything».

Men det er ikke for sent å bidra. Du kan fortsatt vipse valgfritt beløp til Flyktninghjelpen på 2142.

Neste: Den nye tolkeloven på 5 minutter og 17 sekunder Forrige: Lanseringskampanje for HONGQI E-HS9