START USA

Trygg etablering og ekspansjon i USA

Vår oppgave er å sikre at din bedrift vil lykkes i USA. Med operativ ledelse og omfattende nettverk er vi boots on-the-ground for å planlegge, etablere og skalere din virksomhet til neste nivå. 

Hvorfor StartUSA?

Mulighetene i USA er enorme, men ikke uten risiko. På veien trenger du gode hjelpere som kjenner bedriften din og markedet i USA godt. 

Vårt mandat er å redusere risiko og øke muligheten for suksess. Vi tror nøkkelen til dette handler om kompetent operativ ledelse uten andre oppgaver enn å drive prosessene i USA fremover. Vi blir en del av din bedrift som et utvidet team med den erfaringen og nettverket du trenger for å lykkes. StartUSA gir deg boots-on-the-ground som kjenner markedet og som er drevet av fremdrift mot salgsvekst.

Med kontaktpunkt i både Norge og USA er vi tett på din bedrift og tilgjengelige i begge tidssoner. 

Suksess handler om forberedelse, markedsinnsikt, tilstedeværelse og riktig nettverk.

Forberedelse – oppstart – vekst

Vi hjelper deg med å finne ut om din bedrift er klar for USA, og om USA er klar for ditt produkt. Vi hjelper med det strategiske og det praktiske rundt etablering, utvidelse og vekst. Vi tar også på oss enkeltstående prosjekter for bedrifter som allerede er etablert, og som ønsker ekstra drahjelp i enkelte periode eller prosesser. 

Viktig om vårt mandat og risikovurdering: vi "selger" ikke USA, men ønsker å hjelpe de som har forutsetninger for å lykkes. 

StartUSA tjenester:

 1. US Entry Program. En komplett Go-To-Market plan med markedsinnsikt (marked, målgruppe, distribusjon og konkurransearena), strategisk identitet og plan med økonomiske projeksjoner. Dette gir et godt beslutningsgrunnlag for en evt. USA satsing, bedre trygghet for investorer og en bedre vekstplan for de som allerede har startet noe aktivitet i USA. 
 2. US Management. Skal du lykkes må du være tett på markedet og du trenger riktig nettverk. Du trenger kompetente "boots on the ground" så tidlig som mulig, helst før beslutning om en USA satsing. Vi tilbyr operativ ledelse i USA som driver prosessene fremover med planlegging, etablering og implementering av vekstplaner.  
 3. US Consulting. Vi bistår med enkeltstående prosjekter og spesifikke oppgaver i USA og i Norge som støtter bedriftens vekst og USA satsing.

Før oppstart av et mulig samarbeid vil en erfaren norsk-amerikansk mentorgruppe gjennomføre intervjuer og evaluering av bedriftens muligheter og modenhet. Dette for å gjøre oss godt kjent med bedriften og sikre at du blir fornøyd med samarbeidet. 

Executive Team

Vi er mer opptatt av å sikre suksess enn å friste med en reise som kanskje ikke passer din bedrift. Vi inviterer til uforpliktende samtaler for å diskutere muligheter og sammen lage en realistisk og gjennomførbar plan for din bedrift.

Eivind Heiberg (CEO) er en erfaren leder i USA. Heiberg tilbrakte 18 år hos Sons of Norway, hvor de siste 10 årene som administrerende direktør. Som General Konsul for Staten Minnesota er Heiberg en offisiell del av Det Norske Konsulatets rolle med å tilrettelegge for utviklingen av handelsmessige, økonomiske, kulturelle og vitenskapelige relasjoner mellom Norge og USA. Heiberg er medeier i StartUSA Inc.

Mobil: +1 (612) 978-9486
E-post: eivind.heiberg (at) startusa.no

Jan Villard (Co-Founder) har vært en norsk entreprenør og forretningsutvikler i tre tiår, og har solid erfaring fra oppstart og utvikling av en rekke virksomheter i Norge. Han er medeier av merkevarebyrået Minnesota Agency AS, som er initiativtaker og største eier i StartUSA Inc. Fra april 2024 vil han jobbe fra USA.

Mobil: +47 900 30 250
E-post: jan.villard (at) startusa.no

Alt med din USA satsing på ett sted!

- Vår ekspertise dekker bedriftens behov for etablering og ekspansjon i USA.

Vårt mandat tilpasses den enkelte bedrift. Listen av oppgaver vi bistår med er lang og dynamisk, og vi har et omfattende ressursnettverk som støtter alle typiske og kritiske oppgaver og prosesser.

Listen under er ikke uttømmende og flere av punktene inkluderes helt eller delvis i US Entry Program:

 • Selskapsetablering - vurdering og etablering av juridisk enhet selskap/avdeling
 • Kapitalinnhenting - kartlegging, investor presentasjoner og oppfølging.
 • Markedsanalyser - behov, marked, målgruppe, distribusjon og konkurransearena.
 • Distribusjon - kartlegge og etablere salgskanaler 
 • Markedsplan - markedsføring, PR
 • Branding: tydeliggjøre merkevaren kjerne og tilpasse til USA / markedsføring / PR / Websider / design / SoMe / Inbound / Influencer .... markedsintroduksjon og lansering
 • Salgsoppfølging - av salgsapparat i USA, agenter, ansatte eller distributører
 • Produksjon - kartlegge, vurdere og etablere
 • Logistikk / lager - kartlegge, vurdere og etablere
 • Advokatbistand - alle typer, inkl. patent (IP), merkevarebeskyttelse.
 • Regnskap og økonomisk bistand, oppfølging av drift og rapportering med Norge
 • Forsikring - alle typer
 • IT support
 • Rekruttering - når klar for videre ekspansjon.

Det er mange tjenester, nettverk og fasilitatorer som er verd å vurdere for deg som vil ta bedriften til USA. Vi har oversikten over de fleste. Det er hensiktsmessig å vurderer StartUSA som et kompletterende tilbud til Innovasjon Norge og andre inintiativ som tilbys gjennom offentlig virkemiddelapparat og andre næringsnettverk. Viønsker å bidra med at du føler trygghet i ditt partneroppsett.

Hvorfor Minnesota?

Start USA er utviklet med en drivkraft om å skape suksess for norske bedrifter med store ambisjoner.

Tjenesten drives av StartUSA Inc. i USA, et datterselskap av Minnesota Agency AS i Norge. Byrånavnet "Minnesota Agency" er inspirert av nordmenn som med stort mot og en stolt identitet i bagasjen reiste ut i verden for 200 år siden. I dag har Minnesota den største konsentasjonen av norskættede innbyggere enn noen andre steder. Med StartUSA tar vi reisen på nytt. Nå skal vi erobre hele USA med mange dyktige bedrifter med sin stolte identitet.

Minnesota er den beste staten å gjøre soft launch i USA for norske bedrifter. Det betyr ikke at Minnesota er en endestasjon, det er første stopp i USA. Her er du trygg og hjertelig velkommen. Du møter norske ord, norske flagg, norske vafler, bunader, brunost, og en fantastisk hjelpsomhet.

Visste du at den nordlige delstaten har en meget sterk forretningskultur med flere Fortune500-selskap enn noen andre stater? Minnesota har anerkjente og gode universiteter, høyt utdannet befolkning og en av de høyeste levestandardene i USA. En annen bonus er at staten er tilgjengelig plassert mellom øst- og vestkyst med en flyplass som dekker hele USA. 

Dette er grunnen til at Minneapolis er utgangspunktet for vår virksomhet i USA. Vi kommer også til å være mye i New York og andre stater som er aktuelle for våre kunder.

Våre partnere:

Det finnes mange viktige nettverk og døråpnere i Norge og i USA. Vår tjeneste er ikke nødvendigvis et alternativ til eller i konkurranse med disse. Snarere tvert imot, vi samarbeider med gode norske og amerikanske program og nettverk.

Våre samarbeidspartnere inkluderer, men er ikke begrenset til: Norway House, BARN, Norsk Amerikansk Handelskammer (NACC)Amerikanske Ambassade, Utenriksdepartementet og Konsulatene i de ulike statene, Norsk Industri m.fl.